Lisalikes: reizen

IMG_0469

In 2016 is het gemakkelijk om naar de andere kant van de wereld te reizen, door een continent of een land. We kunnen een auto gebruiken, de trein nemen, met het vliegtuig weggaan, mee met een bus… Reizen is zo gemakkelijk tegenwoordig en iedereen wil de wereld zien (de meerderheid toch). Ook ik ben iemand die het liefst de hele wereld wil zien. In deze blogpost vertel ik jullie waar ik al ben geweest en waar zeker nog heen wil.

 

Tot nu ben ik niet verder geraakt dan Europa, maar ik heb al mooie dingen gezien. In België zelf ken ik Wallonië nog niet zo goed als Vlaanderen, daar kan nog verandering in komen natuurlijk. Momenteel is Italië mijn favoriete land van Europa, het heeft prachtige steden (Rome, Milaan, Venetië), heerlijk eten, goed weer en mooie natuur!

IMG_0455 IMG_0456

Naast België ben ik in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk (Engeland & Schotland), Oostenrijk, Hongarije, Zwitserland en Italië geweest. Hongarije, Schotland en Zwitserland zijn lang geleden, daar zijn we met het gezin op vakantie geweest toen mijn zussen en ik nog klein waren. Van sommige landen heb ik ook de hoofdstad bezocht: Amsterdam, Parijs, Londen en Rome. Alleen Amsterdam heb ik niet met school bezocht haha. In Parijs ben ik ondertussen al drie keer geweest. Rome is wel mijn favoriet, je kan er de meest interessantste musea en gebouwen bezoeken.

IMG_0461

(Op de postkaartjes zie je van links naar rechts, boven naar onder: Amsterdam, Rome, Londen, Ardèche in Frankrijk. Ik ben geen fanatieke postkaartjeskoper, maar als ik echt een leuke vind, dan koop ik hem graag.)

In de toekomst wil ik zeker naar de andere continenten gaan. Nieuwe culturen leren kennen, grote steden bezoeken,… De steden Lissabon, Berlijn en Stockholm staan momenteel hoog in mijn lijstje. En als het op landen aankomt: Australië, Thailand, Costa Rica en Brazilië. Deze zomer ga ik weer naar Frankrijk, in de buurt van Bordeaux en volgend schooljaar gaan we op zesdesreis naar Slovenië, Kroatië én Venetië. Ik hoop dat ik in de toekomst veel kan reizen en dat ik die wereldkaart heel kleurrijk kan maken!

Hoe zit het bij jou met reizen? Wat is jouw droomvakantiebestemming?

Liefs, Lisa x

P.S.: Je kan mijn blog volgen via Bloglovin’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s