Lisalikes: luchtballonnen!

IMG_9229

Hallo! Deze ‘lisalikes:…’ zou vorige week online komen, maar dat was me niet gelukt. Vandaag dus! Eén keer per maand vertel ik jullie wat ik leuk vind buiten juwelen en kleren. ;) Deze maand staat de geweldige hobby van mijn papa in de spotlights! Hij is al een paar jaar een luchtballonvaarder en deze zomer ben ik een aantal keer mee gaan helpen, meegegaan als fotograaf en een keer zelf in de mand mogen meegaan! Ik vind het geweldig om mee te gaan (nog geweldiger om mee te gaan in de mand) en ben telkens weer onder indruk van die ballon.

Klaarzetten

Ik noem het even ‘klaarzetten’ om het makkelijk te maken. Zoals ik al zei, ben ik een aantal keer mee gaan helpen en dat was dan bij de opbouw/het klaarzetten van de luchtballon. Meestal plak ik de parachute dicht van de ballon en ik word er steeds beter in! Voor de rest doe ik kleinere dingen en help ik mijn papa waar nodig. Zalig als je dan de ballon (veilig) de lucht in ziet gaan.

Volgen

Ik ben nog maar een keer mee in de auto geweest om de ballon te volgen, maar dat was heel tof en spannend! Tof omdat je constant een luchtballon ziet en iedereen wordt daar gelukkig van! Spannend omdat je hem soms niet ziet achter de bomen, of hem moeilijk kan volgen.

IMG_9265 (Dit is de ballon van mijn papa.)

Afbreken

Niet te letterlijk nemen dat ‘afbreken’. ;) ’s Ochtends vind ik dit iets minder fijn, omdat ik dan moe ben. ’s Avonds is dit iets leuker, misschien doordat we erna vaak iets lekker gaan eten :) (zoals een kebab). Iedereen is wel blij als de ballon veilig is geland, want het is en blijft wel gevaarlijk. Het tofste aan de afbraak is de lucht uit de ballon doen, dan rollen we over heel de ballon! :D

Fotograferen

Mijn papa wilde graag mooie foto’s hebben en ik mocht een paar keer voor fotograaf spelen! Ik heb er al wat uit geleerd en wil er nog meer van leren, zoals goede invalshoeken. Het is dan ook geweldig als je ’s ochtends vaart heb je de zonsopgang op je foto’s en ’s avonds heb je de zonsondergang!

IMG_9435

(Dit is de Friendship Balloon die de wereld rondreist en iedere piloot mag hier maar één keer mee varen.)

In de lucht

Deze zomer ben ik een keer mee mogen gaan in de lucht, dat was voor mij de tweede keer. Ik had een beetje schrik, maar dat is ongeveer over gegaan en ik heb heel hard genoten van de zonsopgang en het mooie uitzicht. Alles is zo “playmobiel-groot” onder je en in bijna iedere tuin staat (stond) een zwembad!

Dat was de ‘lisalikes:…’ voor september! Hopelijk kan ik nog veel gaan helpen, volgen en fotograferen! Ik hoop vooral dat ik dat “wauw”-gevoel niet verlies, het zou jammer zijn als ik er gewend aan geraak. Momenteel heb ik dat “wauw”-gevoel nog heel hard en kijk nu al uit naar de (eventuele) vlucht van dit weekend!

Zijn jullie al eens in de lucht gegaan met een luchtballon?

Liefs, Lisa x

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s