Ready For School – Voornemens

IMG_9665

Mijn laatste ReadyForSchool-artikel! Het is vandaag 1 september en om 11u word ik op school verwacht en dan vliegen we erin! Veel leerlingen hebben in het begin van het schooljaar goede voornemens en meestal verdwijnen die voornemens tijdens het schooljaar. Het is beter als we er soms eens aan herinnerd worden, aan die voornemens. Ikzelf heb ook voornemens en heb deze op een klein kaartje/tag (Hema) genoteerd en aan mijn magneetbord gehangen. Op deze manier zie ik het vaak en word ik steeds herinnerd aan mijn voornemens van dit schooljaar. Ik ga mijn voornemens eens bespreken in deze blogpost.

Sneller werken

Vorig jaar zat ik vaak tot laat in de avond aan mijn bureau te studeren of taken te maken, doordat ik niet goed doorwerkte. Ik was wat traag en werd snel afgeleid. Daar wil ik natuurlijk aan werken dit schooljaar, daarom staat ‘sneller werken’ op het kaartje. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat alles half afgewerkt zal zijn, maar dat mijn tempo wat hoger ligt.

Beter plannen

Er is nog een tweede reden waarom ik vaak lang op mijn bureaustoel zat, ik stelde de dingen vaak uit. Ik zou beter wat meer op voorhand doen en op tijd beginnen met het maken van een taak of het leren van een toets. Daardoor zal ik ook wat minder last hebben van stress.

IMG_9668

Ik ga mijn uiterste best doen om deze voornemens vol te houden, want ze zullen me helpen! Vandaag begin ik mijn vijfde middelbaar in de richting Latijn-Moderne Talen en vanaf dit jaar heb ik geen trimesters meer, maar semesters. Dat wordt een uitdaging! Dit schooljaar ga ik naar Rome en Londen, daar kijk ik alvast naar uit. Ik heb me deze zomer enorm geamuseerd en veel gedaan, dus ik kan met een glimlach de zomer afsluiten en het schooljaar beginnen. Hebben jullie ook een geslaagde zomer gehad? Wat volgen jullie in school en wat zijn jullie voornemens? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Ik wens jullie allemaal veel succes dit schooljaar!

Liefs, Lisa x

Advertenties

3 comments

  1. Ik ben alweer begonnen hier in Noord-Nederland, in de 4e klas (euhm, ik weet niet echt hoe ze dat in België allemaal noemen). Het is leuk dat je dit jaar je eigen richting hebt gekozen (ik ook) want dan heb je toch meer vakken die je leuk vind en dan is huiswerk net iets leuker. Ik weet niet of je tussenuren hebt, maar scheelt heel veel als je je huiswerk dan maakt of thuis. Ik hoef thuis meestal niet meer zoveel te doen. Heel veel succes op school!

    1. Wij hebben hier geen tussenuren, tijdens de middagpauze hebben we wel even tijd om iets te doen op de computer bijvoorbeeld, het meeste gebeurd dus eigenlijk thuis. Dat lijkt me wel heel handig als je tussenuren hebt! Dankjewel en jij ook veel succes op school!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s