Ready For School – Ontspannen & Young Yoga Kamp

20150706_130607

Tijdens het schooljaar zijn er vele drukke periodes, waarin je veel moet werken voor school en daarnaast nog andere dingen aan je hoofd hebt Bij velen brengt dit stress of zenuwen met zich mee of wat chaos in je hoofd, ook bij mij. Het is belangrijk om op die momenten van stress, onrustigheid en chaos tot rust te kunnen komen en te kunnen ontspannen. Ik deel in dit artikel met jullie wat ik doe om te ontspannen tijdens zo’n drukke periode. Daarna vertel ik jullie wat meer over een yoga en meditatie kamp, dus lees zeker verder!

Piano

Piano spelen

Op de piano kan ik mij goed uitleven, ik speel een liedje dat ik al kan, maar een stuk sneller of trager of helemaal anders. Het is een elektrische piano dus ik kan bijvoorbeeld gitaar of cello spelen op de piano, heel grappig! Soms neem ik de iPad erbij en dan speel ik (ik druk vaak gewoon random toetsen in, haha) via YouTube wat liedjes die momenteel heel bekend zijn.

Opruimen

Ik ben nogal ordelijk, dus voor mij werkt opruimen rustgevend. ’s Avonds even mijn kamer opruimen zodat ik kan slapen in een ordelijke kamer, zorgt dat er in mijn hoofd ook wat meer rust is.

Lezen

Een boek of een tijdschrift,  het maakt niet veel uit. Lezen leidt mij even af en het is meestal ook nog eens leerzaam. Als de zon zijn werk doet, lees ik graag in de tuin in de hangmat. Bij regen, sneeuw of geen-zonnestralen-weer, zit ik even op mijn bed, in de zetel of in mijn zitzak. Als het een boek is met een goed verhaal, dan kan ik eventjes ontsnappen van de realiteit. Als het een tijdschrift is, dan lees ik de pittige roddels of interessante anti-stressartikelen. ;)

20150709_110316

Wandelen

De foto is gemaakt tijdens een wandeling, maar ik bedoel geen bergbeklimmen of lange wandelingen. Niet ver van ons huis bevindt zich een bos, waar ik en mijn vriendin soms een korte wandeling maken en praten over van alles. Dat werkt heel rustgevend, want ik ben even weg van mijn gsm en boeken en andere dingen en ben even in de natuur, waar ik met een vriendin gezellig aan het praten ben.

Karaoke

Iets wat ik doe wanneer ik alleen thuis ben, mijn favoriete muziek opzetten op YouTube met tekst uiteraard en dan luid meezingen en dansen. Het helpt echt tegen stress! Ik word er misschien niet zo rustig van (een beetje hyperactief, haha), maar ik amuseer me en ga me meer ‘happy’ voelen. Na een paar liedjes kan ik er weer tegenaan!

Creatief bezig zijn

Juweeltjes maken of een nieuwe do-it-yourself proberen, ik vind het een heel leuke bezigheid! Je bent zo geconcentreerd bezig, waardoor je andere gedachtes even aan de kant worden gezet.

20150704_153038

Kleuren

De laatste tijd zijn kleurboeken voor volwassenen enorm hip! Ik heb zelf ook zo’n kleurboek en het helpt inderdaad tegen chaos en stress, want je bent zo druk bezig met kleuren (het zijn zeer gedetailleerde tekeningen) dat je eventjes je zorgen vergeet.

Lijstjes

En dan vooral to-do lijstjes. Ik pieker veel in mijn bed en het helpt dan om even alles waar ik over pieker op te schrijven en meestal worden dat dan to-do lijstjes. De avond voor ik op reis vertrek, schiet mij vaak te binnen wat ik nog moet doen of in mijn koffer wil steken en dat worden ook lijstjes. Door dat even van mij af te schrijven is er weer wat plaats in dat hoofdje van me.

Allemaal heel rustgevend en ontspannend, maar ook in de vakantie moet je ontspannen! Sanne van Hoek organiseert in de herfstvakantie het Young Yoga Kamp voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar van 27 oktober tot 30 oktober. Vier dagen lang tot rust komen en terugkomen bij wie je bent, zoals Sanne het zegt, je masker afdoen. Iedere dag wordt er yoga gegeven door een professionele instructeur (leuk!) en staan er rustgevende activiteiten, meditatie en zelfreflectie op het programma. Het lijkt me een enorm interessant kamp, jammer genoeg kan ik er zelf niet heen gaan. Het zou leuk zijn als een van jullie ging, dan kan je me laten weten hoe het is verlopen! Je vindt meer informatie over het Young Yoga Kamp op de tumblr-pagina en op de facebook-pagina .

Wat doen jullie om even te ontspannen? En vergeet niet te kijken op de tumblr-pagina!

Liefs, Lisa x

Dit artikel is in samenwerking met Sanne van Hoek, de organisator van het Young Yoga Kamp.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s