10 tips tegen verveling tijdens een lange reis

large

(Bron afbeelding)

Hallo! Lange titel he! Moet jij binnenkort een lange reis maken met de auto of het vliegtuig of een ander voertuig? Ik moet deze week twee uur lang alleen op de trein zitten en heb wat anti-verveeltips verzameld. Twee uur valt mee als je in het vliegtuig moet zitten, maar in mijn eentje 2 uur op de trein… dan kan ik me wel eens vervelen. Lees verder als je de tips graag wil weten!

→ Geen originele tip, maar ik zeg hem toch: koop wat tijdschriften om te lezen. Er zijn nu ook vele zomertijdschriften en daar staan meestal nog leuke opdrachten enzovoort in.

→ Een boek lezen is ook fijn, als je graag boeken leest tenminste.

→ Je kan je laptop of iPad/tablet altijd meenemen (als er WiFi is natuurlijk) en je mails beantwoorden, artikels schrijven voor je blog, werken, een film kijken of je favoriete serie…

→ Deze is voor de mensen die zich echt vervelen. Raden wat je medepassagiers denken. *Dacht hij nu net dat de stoelen een prachtige bekleding hebben?* *Denkt zij dat ik een mooie tas heb, ooh fijn!* Altijd fijn om te doen!

→ Je kan je nagels lakken in de trein of het vliegtuig, maar dat zou ikzelf niet doen denk ik. Het is iets voor de personen die zich niet veel aantrekken van de anderen.

→ Ik heb meestal een notitieboekje bij me, ofwel gebruik ik mijn gsm, om ideeën die me te binnen schieten voor mijn blog of nieuwe projectjes of doelen te noteren.

→ Zo’n notitieboekje is niet enkel handig om ideeën te noteren, maar ook om te tekenen. Je kan ook een kleurboek voor volwassenen kopen, er bestaan er in grote en kleine maten. De kleinere kleurboekjes zijn handig om mee te nemen en het is een creatieve bezigheid!

→ Je passeert meestal mooie landschappen, zeker en vast als je in het vliegtuig zit. Naar buiten kijken en genieten van de natuur of drukke stad, ik vind het wel leuk. Vergeet geen foto’s te maken!

→ Brieven schrijven kan je ook doen! Of kaartjes met kortere tekstjes. Het is een leuke bezigheid en je doet er anderen een enorm plezier mee. Je kan ze wel niet posten in de auto/het vliegtuig/de trein.

→ Muziek luisteren, misschien ontdek je wel nieuwe nummers of word je fan een heel ander genre.

Dat waren mijn tips tegen verveling tijdens een lange reis. Er bestaan zeker nog vele andere tips, maar deze zijn ook een beetje gebaseerd op wat ik zou doen. Wat ik nog ga meenemen op de trein is een lekker drankje en iets om van te kunnen smullen en voor de rest ga ik me kunnen bezighouden!

Wat doe jij als je lange reis hebt? Wat was de eindbestemming van jouw vorige (lange) reis?

Liefs, Lisa x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s