Lisalikes: geocaching!

20150510_143224

Hallo! Ik heb een nieuwe rubriek voor jullie! Jullie zien om de twee weken een fotodagboek en vanaf vandaag zien jullie om de twee weken een ‘lisalikes: …’. Ik deel in deze rubriek iets wat ik op dat moment heel leuk vind. Eigenlijk is alles wat op mijn blog verschijnt iets dat ik leuk vind, maar dit is dan veel specifieker. Vandaag heb ik het over geocaching! Een activiteit die wij op vakantie vaak hebben gedaan en die ik (natuurlijk) leuk vind!

Wat is geocaching?

Geocaching is eigenlijk een schat zoeken met een gps. Je kan er een speciale gps-toestel voor kopen of op je gsm een app kopen, de app is goedkoper. Iemand verstopt een waterdichte doos in bijvoorbeeld het bos of tussen de rotsen. In die doos zit een logboek en wat prulletjes. De “verstopper” bepaalt de precieze coördinaten van de cache/schat en plaatst deze op het internet op de site geocaching.com. Zo kan men zoeken op de site of er in de buurt caches zijn en de coördinaten van bepaalde caches opzoeken. Als men een cache vindt, schrijft men iets in het logboek (wie het gevonden heeft en de datum, eventueel iets anders) en steekt een voorwerp in de doos in ruil voor een ander voorwerp. Dan verstop men de cache op dezelfde plek terug. Je kan nog meer informatie vinden op deze site.

20150709_114224

Vele types caches

Er bestaan vele types caches, maar wij hebben enkel de traditionele caches en multi-caches gedaan. De traditionele caches zijn caches die ik hierboven heb uitgelegd. Een multi-cache is een wandeling waarbij je eerst coördinaten moet zoeken en tot slot zoek je de cache. Die wandelingen zijn natuurlijk wat langer.

20150515_112857

Geocaching versus gewone wandelingen

Door geocaching kom je terecht op kleine paadjes die je als normale wandelaar misschien niet vindt. Of gewoon recht door het bos. Op vakantie in Frankrijk kwamen we uit op prachtige uitzichten en mooie wandelpaden. Er was ook een cache aan de uitgang van een grot en we moesten dus met zaklampen door de grot. In het begin was het even kruipen, maar later konden we rechtstaan. Zo konden we bijna 300 meter door een grot en aan de uitgang lag de cache. De leukste geocache die we al hebben gedaan vind ikzelf! Door geocaching ga je wandelen met een doel en dat vind ik ook zo fijn aan geocaching. Wandelen op deze manier vind ik veel toffer!

20150711_120657

De foto’s in dit artikel zijn foto’s die ik heb gemaakt tijdens het geocachen. Hier heb ik nog een link naar de officiële site van geocaching. Wat vinden jullie van deze nieuwe rubriek? Ik ga proberen er veel variatie in te steken en tips zijn altijd welkom!

Liefs, Lisa x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s