DIY: Enkelbandjes + houder

PicMonkey Collage

Hallo! Vandaag heb ik een do-it-yourself (DIY) voor jullie! In de zomer vind ik enkelbandjes heel leuk en draag het zelf ook graag. Het geeft een extra touch aan je outfit en staat ook wat stoerder. Je kan ze ook onmiddellijk dragen als ze klaar zijn! Ik heb er drie gemaakt en ook een houder voor de enkelbandjes, dus als je even creatief wil bezig zijn…

Benodigdheden

1

◊ Katoenen touwtjes

◊ Schaar

◊ Plakband

◊ Leuke kraaltjes en hangertjes

(In de Veritas kan je kraaltjes en hangertjes kopen, ook in knutselwinkels vind je vast iets.)

Enkelbandje 1

IMG_8426

Voor mijn eerste bandje koos ik drie verschillende kleuren. De touwtjes knoop je bovenaan aan elkaar vast en met wat plakband plak je het vast aan de tafel. Dat is veel handiger als je wil vlechten, zoals ik hier deed.

IMG_8429

Je ziet dat ik nog extra plakband heb geplakt, want het kwam al snel los. Eerst vlecht je een stukje en dan voeg je een kraaltje toe, door het kraaltje door een van de touwtjes te steken. Vervolgens vlecht je verder en voeg je na een tijdje weer een kraaltje toe. De afstand kan verschillen of even groot zijn. Aan jou de keuze!

IMG_8432

IMG_8433

Het eindresultaat! Als je lang genoeg hebt gevlochten (het past rond je enkel), maak je onderaan nog een knoopje. Helemaal niet moeilijk en heel tof!

Enkelbandje 2

Ik heb hier een wit touwtje en een touwtje dat al uit twee kleuren bestond gebruikt. Deze touwtjes houd ik samen met ananashangertjes. Aan de uiteindes maak ik weer knoopjes en voila, het is al klaar!

IMG_8454

IMG_8455

IMG_8457

Enkelbandje 3

Voor mijn laatste bandje gebruikte ik twee witte touwtjes en twee groene. Met deze touwtjes maakte ik een visgraatvlecht en voegde er drie kraaltjes aan toe. Aan de uiteindes weer knoopjes maken natuurlijk ;)

IMG_8460

IMG_8461

IMG_8463

IMG_8465

Nog even alle bandjes bij elkaar:

IMG_8475

IMG_8477

De bandjes kan je samen of apart dragen, dat kies je helemaal zelf!

Enkelbandjeshouder

IMG_8484

Voor de houder heb je een leuk flesje nodig. Ik raad de flesjes van Arizona aan, want ze hebben zo’n oranje/bruine kleur. Dat staat veel leuker dan een doorzichtig flesje!

IMG_8489

Haal alle plastiek weg, ook alles van het dopje. Spoel het flesje ook eventjes uit.

IMG_8492

Ik heb een zwart touw drie keer rond de hals gewikkeld en er twee kraaltjes in verwerkt. De uiteindes knoop je gewoon aan elkaar.

IMG_8499

Onderaan wikkel je ook een zwart touwtje vast. Op deze manier is het onderaan niet zo kaal.

IMG_8500

Dan knoop je je enkelbandjes losjes aan elkaar (zodat ze rond zijn en niet één bandje, snappie?) en zo kan je ze aan je houder hangen. Ik heb ze gewoon langs boven er rond gedaan. Als je het mooier vindt dat er rond de hals geen touwtje zit of geen kraaltjes aan het touwtje kan je dat natuurlijk weglaten! Je kan zelf kiezen hoe je het doet!

IMG_8508

IMG_8510

Ik vind het er heel leuk uitzien! Perfect om in een strandhuisje te staan langs je surfboard ;) Je kan ook je armbandjes er rond doen en je oorbellen kan je er bovenaan aanhangen. Als jullie ook enkelbandjes gaan maken of zo’n houder, stuur gerust een foto! Dat zou ik héél leuk vinden!

Wat vinden jullie van enkelbandjes? En wat vinden jullie van deze DIY?

Liefs, Lisa x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s