Collage van oude tijdschriften

Hallo! Ik ben deze week bezig geweest met een DIY (do it yourself) die ik met jullie zal delen! Het is een collage van verschillende knipsels uit oude tijdschriften. Ik had 3 grote stapels oude tijdschriften, die ik wilde wegdoen, want ik gebruikte ze toch niet meer. Om er toch nog iets leuks mee te kunnen doen heb ik dus leuke woordjes en foto’s uitgeknipt en er een collage van gemaakt! 

 PicMonkey Collage1

♥Al mijn oude tijdschriften dus, het waren er echt veel. De stapel onderaan rechts zijn niet alleen tijdschriften, onderaan lagen nog een aantal strips. 90 procent waren Joepie’s, want daar heb ik 2 jaar een abonnement op gehad. Voor de rest zaten er nog een Elle, Flair, Libelle,… tussen, die ik heel soms koop.

♥Zondagavond ben ik begonnen met bladeren en knippen. Het ging trager dan verwacht, maar ik had een kleine 1/3 al kunnen doen. ;)

PicMonkey Collage2

♥Maandag deed ik terug verder, maar ik heb de 3 stapel niet bekeken, anders was ik nog uren bezig. Dus ik ik heb alles wat ik uitgeknipt had bijgeknipt. Het rondje op de tweede foto bijvoorbeeld met de schorpioen (mijn sterrenbeeld) heb ik mooi rond geknipt.

IMG_6700

♥Vervolgens heb ik een blad genomen, je kan zelf het formaat kiezen, ik heb een A4-blad gebruikt. Dan ben ik beginnen schikken op mijn blad. Uiteindelijk heb ik niet alle knipsels gebruikt.

IMG_6714

♥Vervolgens plak je alles op je blad. Dat gaat gemakkelijker als je eerst een foto neemt zodat je ongeveer weet hoe alles moet worden geplakt. Als je deze foto met de foto hierboven vergelijkt, zie je dat er een aantal dingen anders zijn geplakt.

IMG_6715

♥Ten slotte heb ik een aantal stickers toegevoegd, zoals de hartjes in de hoek en het paarse hartje.

IMG_6721

♥En dan heb ik het op mijn magneetbord gehangen! Ik heb voor mijn collage inspirerende woorden of quotes gebruikt, maar ook leuke fotootjes zoals die van Winnie the Pooh. Je kan je collage ook inkaderen als je dat mooier vindt.

De tijdschriften heb ik allemaal bij het papier gegooid, behalve de special editions. Daar staan nog leuke DIY’s in ;). Ik ben blij dat ik het op mijn magneetbord heb gehangen, want dat hangt boven mijn bureau en zo’n inspirerend en kleurrijk collage bij mijn bureau geeft goede moed!

Wat doen jullie met oude tijdschriften?

Liefs, Lisa x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s