Manicure Monday

Hallo! Misschien denk je “Huh? Het is Maandag, dan komt er toch geen artikel?”. Wel, ik heb een heel drukke week school gehad, die ik dan ook nog eens heb afgesloten met een druk weekend. Vorige donderdag én zondag is er geen artikel online gekomen, sorry! Het artikel voor gisteren komt vandaag online, omdat ik gisteren problemen had om de foto’s op mijn computer te zetten. Het voordeel is dat ik deze titel kan gebruiken ;)! Ik heb mijn nagels gelakt met een nieuwe nagellak, die ik voor Kerstmis heb gekregen en hier zie je mijn manicure in foto’s. Dit is mijn routine die ik de laatste maanden altijd gebruik en mijn nagels zien er heel goed uit!

1. Nagelriemen

Ik begin met het verzorgen van mijn nagelriemen, want ik heb een hekel aan velletjes bij mijn nagels. Ik trek er altijd aan en dan wordt het wondje, waardoor het ook nog eens begint de pikken. De afgelopen tijd heb ik er geen last meer van, gelukkig! Voor deze stap gebruik ik de nail cuticle treatment van Rituals. Het is een soort borsteltje en als je aan de andere kant draait komt er wat olie uit die je met dat borsteltje op je nagelriemen kan aanbrengen. Het laten intrekken duurt best lang, maar als ik geen geduld meer heb dan veeg ik het gewoon weer eraf. Meestal na 3 minuten, maar dan heeft de olie zijn werk al goed gedaan! Het is een aanrader! Vergeet niet je nagelriemen naar achter te duwen, door de olie zijn ze zacht en gaat het beter.

PicMonkey Collage nails

2. Vijlen

Terwijl de olie intrekt vijl ik mijn nagels. Hier heb ik ook niet veel geduld voor (ik ben op een aantal vlakken heel ongeduldig, oeps). De enige nagels die het eigenlijk nodig hebben zijn die van mijn middelvingers. Die nagels hebben een beetje een rare vorm, maar van de andere nagels ben ik tevreden! Ik gebruik een zachte halve-maanvormige vijl van het Kruidvat. Ik heb ook een harde vijl van het Kruidvat, maar die vind ik niet fijn werken.

IMG_6434

 3. Lakken

Ik gebruik geen base coat, wat ik misschien wel moet gaan doen. Dus gaan we onmiddellijk over naar het lakken van de nagels. Ik gebruik een nagellak uit het setje Come to Town van essence. Ik heb nog een tip voor jullie, die ik zelf van een vriendin heb: als je wilt schudden met je nagellak doe je dat waarschijnlijk van boven naar onder. Hierdoor komt er nagellak in de dop van het flesje wat niet goed is. Als je je nagellakflesje wilt schudden moet je dat doen zoals je dat vroeger deed met klei als je worstjes of rupsen wilde maken, van links naar rechts.

IMG_6444

Eén laagje van de nagellak was voldoende en het droogde vrij snel. Het is een fuchsia kleur, heel mooi! Op de foto’s lijkt het eerder rood. Deze kleur heb ik nog nooit eerder op mijn nagels gehad, maar hij is heel mooi! Eigenlijk meer een zomers kleurtje. (let niet op de donkere streep op de foto, het is een lok haar die naar voor viel)

IMG_6450

4. Bijwerken

Ik kan echt niet goed lakken met mijn linkerhand, waardoor mijn rechterhand er nooit mooi uitziet. Daarom gebruik ik een nail polish corrector pen van essence. Hiermee kan ik de nagellak langs mijn nagel goed verwijderen. Dat kan je ook gewoon doen met een wattenschijfje waar je wat nagellakremover op doet.

IMG_6461

Dat was dus mijn nagellakroutine zeg maar. Ik denk dat ik eens een goede base coat en topcoat gaan kopen, dat is beter voor mijn nagels en nagellak. Veel lak ik mijn nagels niet, het is zo in periodes, dan een tijdje veel en even later weer heel lang niet. Hopelijk vonden jullie dit interessant!

Sorry dat dit artikel laat in de avond online is gekomen, maar de foto’s wilden niet meer werken jammer genoeg. Het kan dus goed zijn dat je dit pas dinsdag leest! 

Liefs, Lisa x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s