Weg met die puistjes!

Jullie kennen ze allemaal wel, de puistjes en wij als meisjes zien ze niet graag! Gelukkig zijn er veel manieren om ze weg te krijgen. Ik wil graag mijn tips met jullie delen!

Reinigen

Voor je gaat slapen kan je best altijd je gezicht goed reinigen. Ik gebruik hiervoor een reinigingsmelk en -tonic ( een 2in1 flesje) , het verwijdert make-up en verzorgt je huid. Dit kan je ook ’s ochtends doen om je gezicht te verzorgen. Ik gebruik soms ook een reinigingsgel, dit heeft eigenlijk hetzelfde effect, maar ik doe het niet dagelijks.

Beschermen

Je gezicht moet je goed beschermen tegen de zon, want ook die enorme vuurbol zorgt voor onzuiverheden op ons gezicht! Zorg dus dat er een laagje zonnecreme met factor 50(!) op je gezicht zit als de zon weer schijnt! Die zonnecreme zit ook best in een spuitbus en die spuitbus is liever niet van het merk Nivea.

Gezichtsmasker

Jezelf een keer per week verwennen met een gezichtsmasker kan wonderen doen! Gezichtsmaskertjes zijn (volgens mij toch) goed voor je huid. Je kan er eentje gaan kopen of zo’n tube die je dan heel lang kan gebruiken of je kan zelf eentje maken!

Tandpasta

Bij mij is tandpasta ook een grote hulp. Ik smeer ’s avonds een klein laagje tandpasta over een deel van mijn puistjes ( ik doe nooit alles in een keer) en ’s ochtends was ik het eraf. De tandpasta droogt mijn puistjes uit, waardoor ze sneller verdwijnen! Ik moet wel zeggen dat de tandpasta heel hard pikt bij mij als ik het net op heb. Het maakt ook vlekken in je lakens, maar dat kan je uitwassen. Gebruik ook een gewone witte tandpasta, dat is het beste.

Nivea

Ik heb van een vriendin gehoord dat Niveaproducten volgens haar dermatoloog (huidarts) niet goed zijn, ik weet niet precies waarom. Het zou je huid vettig maken en daardoor zou je van die kleine puistjes krijgen.

Wist je dat…

…je puistjes krijgt door de zon, hormonen, stress en vermoeidheid?

…chocolade niets verkeerd doet?

…je je puistjes niet mag uitknijpen?

…gezichtsproducten je huid niet mogen uitdrogen?

Hopelijk hebben jullie hier iets aan gehad! Hebben jullie zelf nog tips? Laat ze dan achter in een comment!

Love,

Lisa

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s